Schouwburg Odeon komend weekend 24 uur lang open

· leestijd 1 minuut Cultuur

BINNENSTAD ? In het weekend van 20 en 21 december opent Schouwburg Odeon 24 uur lang haar deuren voor het publiek. Van zaterdagmiddag 12.00 uur tot zondagmiddag 12.00 uur is er een non-stop programmering in de schouwburg aan de Blijmarkt. De theatermarathon ?24 uur vooruit' is georganiseerd ter ere van 175 jaar theater in de stad. Er wordt teruggeblikt en vooral vooruit gekeken.

De programmering is divers. Van Isala Publieksacademie tot The Young Ones en van Theater Pubquiz tot Yoga les. Geplande shows en pop-up optredens op diverse tijden en plekken in het gebouw wisselen elkaar af. Belangstellenden kunnen de schouwburg op elk moment van de dag (en nacht) binnenlopen.

Een etmaal lang kan er worden genoten van theater, muziek, cabaret, toneel, dans, literatuur, exposities, dans en film. Zo is Not The Dr. Phil Show na bijna tien jaar terug in het theater en speelt Jan Jaap van der Wal zijn oudejaarsconference uit 2007, Onderbewust, nog een keer. Maar dan, zoals politici dat altijd zo mooi zeggen, ?met de kennis van nu'. Om te kijken wat er nog van over is. Typhoon geeft een akoestisch concert in de bonbonnièrezaal en bij Zwoell kan tot in de late uurtjes worden gedanst op de beste funk, deep house en disco tunes.

De jongste theaterbezoekers kunnen terecht in de Kids foyer. Om te tekenen met tablets en beamers met de kunstenaars van Light-Up, mee te gaan met de speurtocht ?Kikker is jarig' en deel  te nemen aan de workshops van Gnaffel . Op zondagochtend zit niemand minder dan Hakim (Sesamstraat) voor aanvang van zijn gratis voorstelling aan de ontbijttafel om een boterham te eten met de aanwezige kids.

Ook de buren van Filmtheater Fraterhuis doen mee. In de filmzalen worden 24 uur lang films vertoond.

Het grootste deel van het programma van '24 uur vooruit' is gratis bij te wonen. Wie verzekerd wil zijn van een plekje kan (vrij)kaarten reserveren via www.zwolsetheaters.nl of via (038) 428 82 88 (dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur).

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11