Afbeelding

Landstede speelt met Rotterdam in ?generale'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Zoals Dinamo Moskou speelde met Landstede Volleybal in de CEV Cup, zo speelt de Nederlands kampioen met de meeste tegenstanders in de Eredivisie. Tegen Rotterdam boekt Landstede de dertiende competitiezege op rij, en de negende zonder setverlies.

Enkele dagen voor de Europese returnwedstrijd wordt Landstede, zoals wel vaker binnen de landsgrenzen, niet echt getest. ARBO Rotterdam Fusion, middenmoter in de Nederlandse competitie, krijgt zaterdag geen moment het gevoel dat er iets te halen valt in het Landstede Sportcentrum:25-16, 25-12, 25-15. ?Het is altijd leuk als het wat spannender is, maar we hebben gewonnen. Daar gaat het om?, zegt Jake Wiens.

Landstede gaat als ongeslagen koploper de winterstop in. Alleen de Europacup en de landelijke beker staan nog tussen de volleyballers en hun vakantie in. Landstede kon anderhalve week geleden in Moskou aardig meekomen in de eerste twee sets, maar een setje pakken zat er bij lange na niet in voor de mannen van Redbad Strikwerda.

Wat is het perspectief voor de return tegen Dinamo Moskou op woensdag? Strikwerda: ?Er zijn vier mogelijkheden voor die wedstrijd. 1. We spelen beide goed. 2. We spelen beide slecht. 3. Zij spelen goed en wij spelen tegen slecht. 4. Wij spelen goed en zij spelen slecht. Alleen in het laatste geval hebben wij een kans.? Strikwerda hoopt dat hij tegen de Russen weer kan beschikken over Wouter ter Maat en Dennis Borst. Die bleven tegen Rotterdam geblesseerd aan de kant. Wiens kon na anderhalve week eruit te zijn geweest wel weer meedoen. ?We gaan op zoek naar ons eigen hoogste niveau. De uitvoering moet optimaal zijn willen we een kans hebben.? Wiens: ?We hebben altijd een kans, maar we moeten heel erg goed zijn om een kans te hebben.?