Donkere decemberdagen voor SVI na dikke nederlaag tegen concurrent
Donkere decemberdagen voor SVI na dikke nederlaag tegen concurrent brugmedia.nl

Donkere decemberdagen voor SVI na dikke nederlaag tegen concurrent

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - Het is het laatste duel voor de winterstop. De ranglijst is even geen vriend van SVI.  De ploeg staat voorlaatste met acht punten. Vandaag komt Dieren op bezoek, dat met elf punten op plek tien staat. Er kunnen goede zaken worden gedaan.

Ruimschoots voor de aftrap van SVI versus Dieren, weet de naamloze SVI-connaisseur bij het koffiehok aan het veld dat er vandaag gewonnen moet worden. Maar hij weet ook dat dit wel eens lastig kan worden.

De kampioen van vorig jaar heeft te maken met veel blessures. Vooral in defensief opzicht kost dat de ploeg mankracht. En ervaring. Een blik op het doelsaldo spreekt wat dat betreft boekdelen: dat is met -17 (15 voor, 32 tegen) indrukwekkend slecht. ?We spelen niet slecht, maar we komen vooral in de as wat ervaring tekort?, zegt hij terwijl hij de koffie inschenkt.

?Spelers die een beetje leiding kunnen geven. Maar ja, die zitten hier voor ons náást het veld. Het zelfvertrouwen is niet groot en dan valt het elftal ? zoals twee weken terug het geval was tegen Kloosterhaar ?  na een tegentreffer helemaal om en krijg je binnen no time drie tegendoelpunten om de oren. Maar inderdaad, als we wat willen, moet er vandaag gewonnen worden.?

Het zijn woorden van hoop en verwachting, die op het veld heel even tot waarheid lijken te komen: na een kwartier ziet SVI-buitenspeler Steven van den Bosch zijn van richting veranderde schot op de kruising eindigen en na een half uur spelen krijgt diezelfde Van den Bosch dé kans om de score te openen. Maar zo goed als vrijstaand, op vijf meter van het doel, kan de rappe spits de bal niet richting een hoek dirigeren, maar belandt zijn rolletje in de armen van Dieren-doelman Van Asselt. Dieren stelt daar weinig tegenover maar komt toch voor de pauze al op een riante voorsprong dankzij twee snelle uitvallen.

Na het kwartiertje pauze, wordt het spel en de stand er niet beter op en terwijl de lichtmasten worden ontstoken, dooft het licht van het elftal verder en verder. Kleine irritaties moeten door de verbaal zeer aanwezige scheidsrechter Beldman de kop in worden gedrukt. De bezoekers gaan niet eens op zoek naar een monsterscore, maar krijgen deze welhaast in de schoot geworpen. In 45 minuten moet het scorebord bij zo goed als iedere Dieren-aanval weer aangepast worden: 2-0 wordt 3-0, 3-0 wordt 4-0. De teller stopt bij 6-0. Op de 7-1 nederlaag tegen FC RDC na, de grootste verliespartij van het lopende seizoen. Het zijn donkere decemberdagen voor SVI.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden