Afbeelding
Pedro Sluiter

Sparta drukt alleen op ?snooze'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Het achttal Ritola-supporters viert feest in de CALO-sporthal op Windesheim als hun ploeg in de slotfase wegloopt bij ckv Sparta. Aan de Sparta-kant van de tribune is het stil.

De eerste nederlaag voor Sparta in dit zaalseizoen is een feit. Maarten Schelling is er kapot van. Hij heeft het niet kunnen laten zien vandaag, net zoals zijn evenknie in het andere vak, Arno Hogeveen. De schutters van dit seizoen krijgen het balletje er niet (vaak genoeg) in. Schelling: ?Hij draaide er vaak uit, maar aan de andere kant: ?als je echt goed bent, gebeurt dat niet.'?

Hier en daar is er wel een opleving. Schelling scoort er drie in een kort tijdsbestek, aan het einde van de eerste helft, waardoor Sparta met een 13-12 voorsprong de rust ingaat. Hogeveen heeft in de tweede helft even het goede gevoel. Hij verkleint de achterstand tot 19-20 en een paar minuten later tot 21-22. Het is de laatste opleving van Sparta, dat met 21-25 ten onder gaat en concurrenten CSL en Oerterp ziet naderen tot twee punten in de eerste klasse B.

?Niet scherp genoeg?, is het oordeel van Schelling. ?Vorige week was het ook al niet goed, maar konden we het nog rechttrekken. Het was mooi geweest als we naar die wekker hadden geluisterd. Maar we hebben alleen op ?snooze' gedrukt. Zijn niet wakker geworden?, stelt Schelling, die boos is op zichzelf en zijn ploeg. ?Er kan iets moois gebeuren. En dan kan ik me heel erg ergeren aan het feit dat we de ene keer een vier halen en de andere keer een negen. Je moet gewoon elke keer minstens een zes en een half halen.?

Volgens trainer Jacky de Vries is er geen sprake geweest van onderschatting. ?Daar zorg ik wel voor. Het is puur de scherpte in de afronding. Zij gooien alle balletjes erin. Wij niet. Allemaal net niet vandaag?, aldus De Vries, die Schelling en Hoogeveen na de zomer liet terugkeren in de ploeg. ?Ze hebben iets van de helft van al onze doelpunten gemaakt. Alleen vandaag lukte het niet.?