TT IJsseltop leidt niet alleen op voor Smash en TT Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - ?We zijn hartstikke trots dat één van onze pupillen de Eredivisie haalt?, reageert Tafeltennis Zwolle-voorzitter Renze Koops op de overstap van Lisette van Es naar TTV Hilversum.

Koops: ?Aan de ene kant is het jammer dat een potentiële dames 1-speelster vertrekt, maar we kijken naar wat het beste is voor haar.? Het vijftienjarige groeibriljant van TT IJsseltop, het samenwerkingsverbond voor de beste jeugdleden van Smash '70 en TT Zwolle, kwam afgelopen seizoen nog uit in landelijk A voor jongens en dwong met haar team deelname af in de kampioenspoule (Eredivisie jeugd). ?We kiezen voor de carrière van de spelers. Dat is de doelstelling van TT IJsseltop. Zo staat Smash erin en wij ook. We hebben zelf ook bemiddeld in de stap naar Hilversum, omdat dat het beste is voor haar ontwikkeling?, stelt Koops. Van Es, afkomstig van Smash ?70 en leerling van het Centre for Sports & Education in Zwolle, blijft naast haar optredens in de Eredivisie voor Hilversum in het voorjaar ook nog uitkomen voor TT IJsseltop. Samen met Kim Hergelink, David Dijkhof en Stephan Jansman doet zij namens het eerste team van TT IJsseltop een gooi naar het landskampioenschap voor junioren.

Jansman komt net als de afgelopen maanden eveneens uit in de hoofdklasse heren. Het is de bedoeling dat de vijftienjarige Jansman volgend najaar, als hij zestien is geworden, met heren 1 van TT Zwolle mee gaat doen in de tweede divisie (het derde landelijke niveau).
Het tweede team van de Hattems/Zwolse jeugdtak eindigde afgelopen seizoen als laatste in landelijk A-poule B, maar degradeert niet. Het vierde team, dat kampioen werd in landelijk C, komt in het voorjaar van 2015 uit in landelijk B. Drie jongens van TT Zwolle die uitkwamen in de afdelingscompetitie, maken de overstap naar TT IJsseltop 4. Het derde team ontbreekt vanwege blessureleed ook in het voorjaar.