Afbeelding

Stalker stuurt ex kogelbrief en met bloed besmeurd mes

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) - De politierechter in Zwolle heeft woensdag de 44-jarige O.E. uit Dedemsvaart een werkstraf opgelegd van 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk vanwege smaad, stalking, bedreiging en vernieling, gericht tegen zijn ex-vriendin in Zwolle.

De man maakte zijn Zwolse ex-vriendin afgelopen jaar zwart in brieven die hij stuurde naar haar buren en werkgever. Daarin schreef hij dat de vrouw zichzelf prostitueerde. Het briefje voorzag hij van prijzen en te leveren diensten. Het slachtoffer zelf stuurde hij dreigbrieven, waaronder een kogelbrief en een brief met een daarin een mes dat besmeurd was met dierenbloed. Daarnaast prikte E. de banden lek van het slachtoffer en besmeurde hij haar auto met verf.

Het werd snel duidelijk dat E. de dader was, toen hij  zich in augustus aangaf bij de politie. Hij verklaarde in te zien dat het van kwaad tot erger was gegaan. Hij was gefrustreerd geweest dat hij door haar aan de kant was gezet. E. voelde zich door haar gebruikt en had op deze manier wraak genomen. ?Daar heb ik nu spijt van.?

Zijn ex schreef in haar slachtofferverklaring die op de zitting werd voorgelezen, dat E. haar steeds meer was gaan benauwen. Om die reden zou ze de relatie hebben verbroken. Ze was doodsbang geweest om de bedreigingen en had zich diep geschaamd toen bleek welke leugens hij naar haar werkgever en buren had gestuurd.