Afbeelding

Zwolle krijgt ?nieuwe' parkeerautomaten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle vervangt in 2015 in één keer een groot deel van de parkeerautomaten in de stad door de zogenaamd ?cashless' parkeerautomaten waarbij kentekenparkeren (of ticketvrij parkeren) mogelijk is.

Deze maatregel is volgens de gemeente nodig om kentekenparkeren in Zwolle met ingang van 1 januari 2016 in te voeren. Met het vervangen van de bestaande parkeerautomaten, wil Zwolle het parkeren toekomstbestendig maken, de klantvriendelijkheid en het gebruikersgemak verhogen. Daarnaast zegt de gemeente met de automaten, waarbij niet meer met contant geld kan worden betaald, de exploitatiekosten structureel te verlagen. Op de parkeeraccommodaties blijft het wel mogelijk om met biljetten en munten te betalen.

Naast het vervangen van parkeerautomaten krijgen de slagboominstallaties op de parkeeraccommodaties tegelijkertijd camerasystemen die kentekens kunnen herkennen, waardoor het voor betalende bezoekers mogelijk wordt om zonder parkeerticket uit te rijden. Cashless parkeren is voor bezoekers die gebruikmaken van de parkeerautomaten volgens de gemeente  gebruiksvriendelijk. ?De bezoeker hoeft, nadat de parkeertransactie is afgerond, niet meer terug te gaan naar de auto om een parkeerticket achter de voorruit te leggen.?

Vanuit de duurzaamheid en kostenbesparing schaft de gemeente Zwolle tweede hands automaten aan die vervolgens worden voorzien van een geheel nieuw binnenwerk en bijbehorende software. Door het gebruik te maken van cashless parkeerautomaten kan het aantal automaten van 235 naar ongeveer 175 worden verminderd. Daardoor gaan het beheer, de onderhoudskosten en de overige lasten volgens de gemeente omlaag. ?Tevens besparen we op de kosten voor het legen van parkeerautomaten en op de handhavingskosten omdat er met het scannen van kentekens sneller en efficiënter gecontroleerd kan worden.?

 

 

 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden