Pedro Sluiter

Be Quick ?28 veel meer een team dan RDC in topper

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Met een 5-0 overwinning in de topper tegen FC RDC heeft Be Quick '28 zich opgeworpen als dé titelkandidaat in 2H. De Zwolse formatie toont zich veel meer een team dan de bezoekers, die in de tweede helft volledig de weg kwijtraken.

Na twee snelle treffers van Be Quick ?28, de 2-0 en de 3-0 van Mark Meijer op aangeven van Bas Buimer, laat RDC het lopen, krijgt het rood en mag het uiteindelijk nog blij zijn dat het bij 5-0 blijft. RDC heeft voorin veel kwaliteit, maar toont zich deze middag allesbehalve een kampioensploeg. Be Quick gaat door de winst alleen aan kop met drie punten meer dan RDC en vijf meer dan IJVV.

?We waren overal een stukje feller?, zegt uitblinker Bas Buimer. ?Ze hebben veel kwaliteit. Vooral voorin. Maar wij zijn toch meer een team. Ik denk dat dat de doorslag heeft gegeven vandaag.? Het zijn ware woorden van de man die de topper afsluit als aanvoerder omdat Frank Oosterhof een kwartier plaatsmaakt voor Felix Boessenkool. Het staat dan al 5-0 voor Be Quick '28, dat in de tweede helft geen moment in de problemen komt.

Dat is in de eerste helft anders. Het begin is voor Be Quick met een fraaie treffer, een kopbal schuin achterwaarts van Buimer, als gevolg. Gaandeweg de eerste helft wordt de thuisploeg echter meer achteruit gedrukt en komt het goed weg als oud-Be Quicker Jolf Stel zijn doelpunt ziet worden afgekeurd vanwege buitenspel. Een beslissing waar veel twijfel over bestaat en die volgens RDC pertinent onjuist is. Nadat Sander Aarten een dot van een kans op de 2-0 heeft laten liggen, is het drie minuten voor de pauze weer schrikken voor Be Quick als klassetopscorer (met dertien goals) Can Bayraktar neergaat in ?de zestien' en scheidsrechter Van Koolwijk op zijn fluit blaast. De opluchting is groot als blijkt dat de vrije bal voor Be Quick is.