Volleybalsters kruipen steeds dichterbij

Sport

ZWOLLE - CSE/VC Zwolle eindigt de eerste seizoenshelft in de Eredivisie op de zevende plaats. Met nog één wedstrijd in 2014 te gaan kan daar geen verandering meer inkomen. Zondag verloren de Zwolse dames voor de tweede keer op rij met 3-1, van een ploeg waar aan het begin van dit seizoen nog kansloos werd verloren.

Tegen Peelpush in Meijel, in het noorden van Limburg, kon de promovendus twee sets lang prima meekomen, maar kwam het in de laatste twee sets tekort: 29-27, 22-25, 25-18, 25-17. ?Onze servicedruk houden we niet lang genoeg vast. Na de tweede set verslappen we wat?, zegt trainster Henriëtte ter Steege na de lange terugrit. Ter Steege baalt van het verlies van de openingsset. ?Daarin hebben we negen punten los gestaan. Dat we niet doordrukken is doodzonde. In de tweede set was er een prima reactie en prima spel.? Dat VC Zwolle het weer laat liggen in de laatste twee sets ligt niet aan de conditie, denkt Ter Steege. ?Het is niet zo dat we aan het einde van de wedstrijd kapot zijn.?

Over de progressie die VC Zwolle dit seizoen maakt, raakt de trainster niet uitgepraat. ?Dat roep ik al weken, maar dat is ook zo. Ik ben blij dat we steeds dichterbij kruipen.?