Zwolse dames al tweehonderd keer op pad met Vier het Leven
Zwolse dames al tweehonderd keer op pad met Vier het Leven brugmedia.nl

Zwolse dames al tweehonderd keer op pad met Vier het Leven

· leestijd 1 minuut Cultuur

(door Erik-Jan Berends) BINNENSTAD - Een feestelijk onthaal met bloemen en chocola voor de vriendinnen De Vries, Pot en Van der Craats, woensdagavond in Theater De Spiegel. Samen zijn zij meer dan tweehonderd keer door Stichting Vier het Leven naar een voorstelling begeleid.

Waar de dames Pot en De Vries voor de 65e keer meegingen, was het voor mevrouw Van der Craats al de zeventigste keer. De stichting helpt kwetsbare ouderen om toch het theater, de bioscoop of andere culturele activiteiten te kunnen bezoeken. Stichting Vier het Leven bestaat bijna tien jaar en bestaat hoofdzakelijk uit vrijwilligers, vertelt regio-coördinator Anita Stroot. ?We verzorgen voor de mensen het vervoer, de begeleiding in het theater, een eersterangs kaartje en een consumptie. De opzet is dat we mensen uit hun isolement halen en dat werkt. Ze verheugen zich enorm als we weer met ze op pad gaan.? De stichting wil veel meer aan de weg timmeren, volgens Stroot. ?We zijn er voor mensen die zelf niet meer kunnen of durven reserveren. Vaak zien we ouderen, waarvan de partner is weggevallen of waarvan de kinderen ver weg wonen of drukke banen hebben. Tevens zijn er bij die niet meer willen autorijden in het donker. We willen ze uit hun isolement halen.? Wie geïnteresseerd is, kan bellen met de organisatie en zich zonder contributie inschrijven. Elk jaar ontvangen de deelnemers een programma, waarop ze kunnen intekenen. De groep gaat vooraf altijd koffie of thee drinken om het sociale contact te bevorderen.

De stichting begeleidde woensdag 33 theaterliefhebbers met elf vrijwilligers naar de voorstelling van de Sound of Music.

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 23 uur geleden