Zwollenaren sterk tijdens 'Battle of Urk'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Karel Huisman en Bjorn Overdijk van de Zwolse vechtsportschool Tabonon hebben zich zaterdagavond 29 november laten zien in Partycentrum De Koningshof tijdens 'The Battle of Urk'. Dit gala werd georganiseerd door kickboksschool The Revival.

Tussen alle kickbokspartijen door, werd er één partij in het Mixed Martial Arts (MMA) afgewerkt. Het was de eerste keer dat Huisman in de ring stond. Hij vocht een amateurpartij, van twee rondes van drie minuten. Huisman begon enorm gefocust en was staand erg goed. Na een paar harde knieën van Huisman, ging het gevecht verder op de grond, waar het onbeslist bleef. In de tweede ronde was Huisman wederom de sterkste staande vechter. Op de grond kwam hij echter in het nauw toen de tegenstander een toppositie kreeg. Gelukkig was dit pas helemaal aan het einde van de partij en ging de bel al snel. Na enig beraad besloot de jury dat het een gelijkspel was, de partij bleef dus onbeslist.

Voor Bjorn OVerdijk stond vanavond zijn derde kickbokspartij in de nieuwelingenklasse op het programma. Hoewel de tegenstander van Bjorn in het begin ook heel sterk was, wist Overdijk het gevecht te domineren. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe beter hij vocht. Hier liet Overdijk zien dat hij een enorme doorzetter is. Hij maakte mooie series stoten en trappen en na drie rondes van anderhalve minuut riep de jury Overdijk uit tot winnaar.

Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan zullen de vechters van Tabonon uitkomen in het kickboksen en in het MMA op een gala in Wormer.