Koorconcert ArtEz bij Waanders In de Broeren

Cultuur

BINNENSTAD - De koorklas en een aantal instrumentale ensembles van het ArtEZ Conservatorium verzorgen op maandag 15 december een concert bij Waanders In de Broeren.

De afgelopen maanden maakte de koorklas van het Conservatorium onder leiding van Rob Vermeulen een muzikale ontdekkingsreis door Amerika met als voorbeeld en vertrekpunt componist Charles Ives. Ives wordt algemeen gezien als de eerste Amerikaanse klassieke componist met internationale betekenis. Op hun reis kwamen de studenten verrassende muziek tegen van onder meer David Lang, Jimi Hendrix, Frank Zappa en Leonard Bernstein; allemaal componisten en musici die het tegendraadse in de muziek niet uit de weg gingen. Een mening die ook Ives was toegedaan. Hij schreef niet voor niets aan mr. Rollo, de man die zijn partituren uitwerkte: ?maak de muziek niet mooier dan bedoeld?, ?all the wrong notes are right?. Het concert vormt een afspiegeling van deze muzikale ontdekkingsreis.

Het koorconcert begint om 20.00 uur en de toegang is 5 euro. Kaarten voor dit concert zijn niet op de avond zelf, maar uitsluitend tot en met vrijdag 12 december verkrijgbaar bij de receptie van het ArtEZ Conservatorium aan Aan de Stadsmuur 88, (038) 427 05 30. Vanwege de grote koor- en ensemblebezetting is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14