Snackcorner Hollandia oogst veel lof met vers gesneden friet
Snackcorner Hollandia oogst veel lof met vers gesneden friet brugmedia.nl

Snackcorner Hollandia oogst veel lof met vers gesneden friet

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hij is grover van structuur, knapperig van buiten en zacht van binnen. Snackcorner Hollandia aan de Diezerstraat 88 verkoopt sinds vorig jaar vers gesneden friet en dat levert veel positieve reacties op.

?We verkochten al prima friet, maar wilden ons graag meer onderscheiden?, vertelt eigenaar Peter den Elzen, die alleen producten wil verkopen waar hij honderd procent achter staat. ?Eerst hadden we friet waar nog aardappelschil aan zat. Evenals veel klanten vond ik dat erg lekker, maar die viel niet bij alle klanten in de smaak.? Dat is heel anders bij de vers gesneden friet die hij nu verkoopt. Deze friet wordt licht gewassen en gaar gestoomd, voordat die in de oven bij Hollandia belandt. Den Elzen: ?Door dat procedé houd je meer smaak in de friet en ze blijft ook veel langer warm en krokant.? De vers gesneden friet wordt in een oven gebakken met alleen friet. Dat betekent dat die ook geschikt is voor mensen met een glutenallergie. Hollandia heeft tevens glutenvrije mayonaise, ketchup en curry. Om mensen te laten kennismaken met de voor Zwolle unieke friet, heeft snackcorner Hollandia een speciaal kennismakingsaanbod. In de maand december 2014 kost een zak vers gesneden friet met mayonaise, uitsluitend tegen inlevering van de bon uit weekblad de Swollenaer van 1 december, slechts 1,50 euro.

Snackcorner Hollandia is al meer dan vijftig jaar het vertrouwde adres voor een breed assortiment snacks en (soft)ijs. Terug is de ambachtelijke knakworst. ?Zo één die ook nog echt knakt?, zegt Den Elzen lachend.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden