Afbeelding
Pedro Sluiter

Vakjury en klanten hebben beiden de focus op Foto Hans Keuzekamp  

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De beste fotozaak van Nederland. Het is een prachttitel als je die van een vakjury krijgt die kiest uit honderden zaken. Maar nog mooier vindt Hans Keuzekamp dat op zijn gelijknamige speciaalzaak aan de Oude Vismarkt ook massaal is gestemd door klanten.

Zelf zit Keuzekamp alweer 31 jaar in de zaak die zijn opa negentig jaar (!) geleden begon in hartje Zwolle. Veel is er veranderd in de loop der jaren. Denk alleen aan de overgang van het analoge naar het digitale tijdperk. Kenmerkend is overigens dat Keuzekamp nog altijd rolletjes ontwikkelt en dat in de cursussen die je kunt volgen bij de fotozaak je een week lang met een analoge camera op pad wordt gestuurd. Om te ontdekken dat als je een foto niet eventjes kunt wissen je echt over de foto nadenkt voordat je afdrukt.

Voor Keuzekamp is nadenken over fotograferen en alles dat er mee samenhangt een tweede natuur. ?De ideale camera is het fototoestel dat precies beantwoordt aan de vraag van de gebruiker. Zowel de amateurfotograaf als de prof die er van moet leven, is hier aan het juiste adres.?

Luisteren naar de klant, een uitmuntende vakkennis, maar ook een nette uitstraling maken het plaatje compleet. Een compliment in het bijzonder had de jury (een mystery guest kwam  onaangekondigd op bezoek) over voor de rust in de zaak met op de achtergrond klassieke muziek. Keuzekamp: ?We staan hier met een enthousiast en representatief team, want alleen vakkennis is niet voldoende. Het draait ook om beleving.?

De klant waardeert de zaak, die later werd uitgebreid met twee afdelingen voor ontwikkelen en pasfoto's en cursussen. ?We zijn verwend door de klant met felicitaties en bloemen. Daar doe je het voor!?

Foto Hans Keuzekamp
Oude Vismarkt 20
8011 TB Zwolle

(038) 421 36 97
info@fotohanskeuzekamp.nl