PEC Zwolle sprankelt in Rotterdam

Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft met de tweede uitzege van het seizoen Excelsior de eerste thuisnederlaag toegebracht. In een wedstrijd waarin de ene goal nog mooier was de andere wervelde de bekerwinnaar naar een klinkende 0-5 zege.

Een uitslag die nog een stuk hoger had kunnen uitvallen als PEC na de 0-5 in de 66ste minuut het vizier op scherp had blijven houden. Na een goed begin van de thuisploeg scoorde Stef Nijland, weer in de spits vanwege de schorsing van Tomas Necid, fraai op aangeven van Jody Lukoki. Nijland verlengde een voorzet van de rappe vleugelspeler tot in de verre hoek. Mustafa Saymak scoorde in de 26ste minuut de 0-2 en een minuut later stond het al 0-3 dankzij Jesper Drost, die een goede pass van Ryan Thomas prima behandelde en beheerst afrondde.

Na de pauze ging PEC vrolijk verder en werden de goals alleen maar mooier. Nijland maakte zijn vijfde van het seizoen door de bal, zonder hem aan te nemen, in de verre hoek te plaatsen. Saymak noteerde ook zijn tweede. Zijn schot van net buiten ?de zestien' zeilde onhoudbaar in de verre hoek.
Vorig seizoen won PEC Zwolle in de KNVB Beker met 1-4 op Woudestein.In de Eredivisie staat PEC momenteel op de zesde plaats.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden