CSE/VC Zwolle onderuit na sterke start

Sport

ZWOLLE - CSE/VC Zwolle heeft met 1-3 verloren van Springendal/Set Up ?65. De volleybalvrouwen begonnen sterk, maar kwamen er na het verlies van de tweede set niet meer aan te pas: 25-22, 23-25, 13-25, 15-25.

In de tweede set ging het lang gelijk op. ?Maar we verzuimden door te drukken?, vond trainer/coach Henriëtte ter Steege. ?Wat ons in de derde en vierde set de das om heeft gedaan waren de services van Kirsten Oude Luttikhuis. Elke keer als dat meisje aan service was maakte ze een serie waar wij geen antwoord op hadden.?
VC Zwolle speelde voor de tweede keer dit seizoen tegen Set Up ?65 en verloor aan het begin van dit seizoen kansloos. De progressie is duidelijk zichtbaar. ?Volleyballend zijn we echt progressie aan het maken. Onze servedruk is veel groter geworden. In de blokkering en ook tactisch zijn we vooruit gegaan.? VC Zwolle staat op de zevende plaats in de Eredivisie en dat is aan het einde van het seizoen één plaats te laag om de play-downs te ontlopen.
Om ook een kans te maken tegen de topteams heeft Zwolle nog net dat stukje extra nodig, stelt Ter Steege. ?Enorm het gevecht aangaan. Elk punt weer. Dat moet erin om punten af te pakken van hogere teams.?

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59