Marjanne Staal Uitvaartverzorging staat voor zorgzaamheid en zorgvuldigheid
Marjanne Staal Uitvaartverzorging staat voor zorgzaamheid en zorgvuldigheid brugmedia.nl

Marjanne Staal Uitvaartverzorging staat voor zorgzaamheid en zorgvuldigheid

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Marjanne Staal verzorgt, samen met haar zus en collega Els, sinds 2004 uitvaarten in Zwolle en omgeving. Terwijl de uitvaartondernemer de nabestaanden vroeger alles uit handen nam, weten ze nu dat het goed is om bepaalde dingen zelf te doen.

?Daarom nemen wij alle tijd om de nabestaanden dingen aan te reiken en alles uitgebreid met ze te bespreken?, vertelt Marjanne Staal. ?Ze uit te nodigen om bijvoorbeeld met ons mee te gaan naar het ziekenhuis om hun geliefde op te halen, om te helpen bij de verzorging of mee te rijden in de rouwauto bij de laatste rit naar de begraafplaats. Dit vraagt tijd en aftasten. Wat wil en kan de familie zelf, zijn er soms eerdere nare ervaringen en/of angstige gevoelens om bijvoorbeeld het dode lichaam te zien of aan te raken? Door deze ervaringen of gevoelens te bespreken, kan er weer ruimte worden gemaakt voor nieuwe, mooie ervaringen.?

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn intensief en worden door nabestaanden over het algemeen als bijzonder ervaren. ?Er is vaak weer meer binding tussen de familieleden onderling, emoties worden gedeeld en samen wordt het afscheid voorbereid?, vervolgt Marjanne Staal. ?Els en ik vinden het mooi dat wij hierin een rol mogen spelen, dat wij de familie op het juiste moment de juiste keuzes mogen laten maken.  Als de familie na de uitvaart met een goed gevoel naar huis gaat, zijn wij pas tevreden. Zorgzaamheid en zorgvuldigheid, dat zijn de twee trefwoorden waarmee wij met aandacht en betrokkenheid ons werk doen.?

Marjanne Staal Uitvaartverzorging

Koperslagerstraat 99

8043 EM Zwolle

06 ? 109 669 39

www.marjannestaal.nl

 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden