Studenten Deltion College voeren fietscontrole uit

Algemeen

BERKUM - Studenten van de mbo-opleiding Fietstechnicus van het Deltion College controleren dinsdag 25 november de fietsen van 160  leerlingen van basisschool de Campherbeek. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle.

Veilig Verkeer Nederland organiseert onder meer landelijke en regionale acties om jongeren en hun ouders/verzorgers bewust te maken van de risico´s in het verkeer. Tijdens de controle bij de Campherbeek worden, naast de verlichting, het zadel, de remmen, de banden, de trappers en het stuur gecontroleerd. Voor de studenten van het Deltion College vormt dit project een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de controles, maar ook voor het uitvoeren van kleine reparaties.

Aan het eind van de controle krijgen de leerlingen van de Campherbeek een controlekaart mee waarop staat wat er eventueel nog aan de fiets moet gebeuren.  Na afloop van de actie krijgen de kinderen met een gecontroleerde fiets een sleutelhanger mee naar huis. Deze hele actie is mogelijk door de medewerking van VVN Zwolle en door subsidie van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

De fietscontrole vindt dinsdag 25 november van 9.00 tot 11.00 uur plaats bij basisschool De Campherbeek aan de Grotiuslaan 33 in Berkum. Informatie over Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle staat op www.veiligverkeerzwolle.nl.

 

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59