Gilde Samenspraak zoekt coördinatoren

Algemeen

ZWOLLE - Gilde Samenspraak is op zoek naar versterking van twee  coördinatoren. Samenspraak, is een taal- en integratieproject binnen het Gilde Zwolle, dat  Nederlanders en anderstaligen bij elkaar brengt om de Nederlandse taal en cultuur te delen. Bij Samenspraak wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een anderstalige. Zij komen elke week bij elkaar om op een persoonlijke en informele wijze Nederlands te oefenen. Gewoon thuis, in de huiskamer of tijdens een wandeling. Daarbij gaat het in de eerste plaats om de conversatie; er wordt in principe geen les gegeven. Bij Samenspraak zijn ongeveer tachtig vrijwilligers actief en worden jaarlijks zo'n vijftig taalkoppels gevormd. Het is de taak van de coördinatoren om dit proces in goede banen te leiden.

Wie enthousiast is, inlevingsvermogen en organisatietalent heeft en het een uitdaging vindt om met vrijwilligers en anderstaligen aan de slag te gaan en nieuwe ideeën aan te boren, is de coördinator die Gilde Samenspraak zoekt voor haar team. ?Wij verwachten van onze nieuwe coördinator dat hij/zij goed is in organiseren en overzicht houdt. Goede kennis van Word en Excel en een goede bereikbaarheid via e-mail zijn daarbij van belang. Ook vinden we het belangrijk dat iemand proactief is, handelend optreedt en gemakkelijk met anderen in contact komt.?

Belangstellenden kunnen voor meer informatie telefonisch contact opnemen met Janita van Eeden, coördinator Gilde Samenspraak Zwolle: (038) 465 79 02 of per e-mail op janitavaneeden@hotmail.nl.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43