Afbeelding

Wijnconcours oordeelt: beste rode wijn tot 15 euro bij Mondovino

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het sympathieke echtpaar Lucile en Frédéric Delay maakt prachtige rode Rhône wijnen in de omgeving van de Mont Ventoux. In 2011 kochten zij een oude, acht hectare grote wijngaard om er een nieuwe prestige cuvée van te maken, genaamd La Grange Delay.

La Grange Delay 2012 is een doorslaand succes. Na een gouden medaille in de Franse wijnkoopgids Gilbert & Gaillard volgde op 26 oktober een eerste prijs op het Perswijn wijnconcours. Perswijn is het grootste, onafhankelijke wijnmagazine van Nederland en België. Bert van Beek van Mondovino zegt hierover: ?Deze wijn kost bij ons in de winkel 8,45 euro. Collegae hadden heel veel wijnen tot 15 euro ingestuurd. Het is dus een prestatie van formaat, want een wijn van onder een tientje verslaat fors duurdere concurrenten in de prijscategorie tot 15 euro. Kortom: klanten krijgen heel veel wijn voor hun geld.?

Perswijn-hoofdredacteur Ronald de Groot schrijft: "De Ventoux van Lucile en Frédéric Delay maakte grote indruk door zijn zachte karakter en drinkbaarheid. Dat heeft de wijn te danken aan zijn hoge percentage grenache: 70 procent. De syrah vult hem aan, voor wat frisheid en een lekker pepertje. Heerlijk Rhône-rood. Wat ons betreft is La Grange Delay 2012 de ideale winterwijn. Heerlijk om zo drinken en perfect om te serveren bij diverse stoofschotels en wildgerechten.?

De Perswijn-proefnotitie luidt: pure chocolade, pruimen, beetje krenten, sappige tannine, lengte, kracht een goed glas wijn. De wijn is exclusief verkrijgbaar bij Mondovino voor 8,45 euro.

Wijnkoperij Mondovino

Assendorperstraat 107
8012 DH Zwolle

(038) 422 33 22

www.mondovino.nl