Afbeelding

Biologische enclave op de markt smaakt naar meer

Partnerbijdrages

Een kleine supermarkt op de markt. Zo kun je de waar noemen die zes marktkooplieden vrijdags uitstallen op de Zwolse Melkmarkt. De producten zijn puur biologisch. Groenten, thee, kruiden, specerijen, zuivel en kaas, vlees, paddenstoelen, brood en gebak.

Marktkoopman Simon Galema is zelf boer en verkoopt biologisch vlees. Hij was in 1987 een van de eersten die daar mee begon. ?Biologisch voedsel is een prima alternatief om hetgeen gezond is voor jou als mens te combineren met zorg voor onze planeet. Daarnaast is biologisch lekkerder. Alles wat meer tijd heeft om te groeien, smaakt beter.?

Dat weet ook groentevrouw Henrike Kathmann van Henrikes Farm. ?Wij verkopen groenten, veelal van oude rassen, die je niet veel ziet. Een goed voorbeeld is romanesco. De smaak neigt een beetje naar broccoli en het ziet er fantastisch uit.? Kathmann laat verder onder andere bonte penen zien die roze, geel en wit zijn. ?Het smaakt inderdaad anders. Met biologisch heb je meer nuances.?

Hoewel de biologische markt op de kop van de Melkmarkt - niet ver van de MediaMarkt - al  sinds jaar en dag in Zwolle is, weet nog lang niet iedereen dat. Kathmann: ?Zwollenaren moeten het nog een beetje ontdekken. Voor wie nieuwsgierig is naar biologisch is dit de plek. En ook voor biologisch geldt: ?Op de markt is het goedkoper'.?

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden