Spinning marathon voor Ronald McDonald Huis

· leestijd 1 minuut Algemeen


ZWOLLE - Stichting Klim-je-Fit draagt zieke kinderen en hun ouders een warm hart toe en organiseert daarom zaterdag 29 november een spinning marathon en in september 2015 een pittige sponsortocht: fietsend de Stelvio op voor het Ronald McDonald Huis Zwolle.
In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in de Isala.

Van 10 tot 14 september 2015 wordt de 2.760m hoge berg beklommen. Een fietstocht van 22,8km en 48 haarspeldbochten. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. Het Huis is afhankelijk van giften en donaties en heeft jaarlijks zo'n ? 250.000 nodig om de negen familiekamers en gezamenlijke ruimtes en faciliteiten draaiende te houden.
De Stelvio, op de grens van Zwitserland en Italië, is met een stijgingspercentage van tussen de 8 en 10,5% zwaarder dan de Alpe d'Huez. De Stelvio staat symbool voor het doel zoveel mogelijk geld ophalen om deze ouders en hun kinderen dicht bij elkaar te laten zijn.
Om alvast in de fietsstemming te komen organiseert de stichting zaterdag 29 november van 15:00-18:00 uur een spinningmarathon in Sportcentrum Fitpunt in Hengelo. Na een pastabuffet, om de gebruikte energie weer aan te vullen, zal Thomas Braun (auteur van ?Ga toch fietsen!? De metamorfose van een dikke veertiger) de avond afsluiten met een inspiratielezing.

Sinds de opening in 2003 heeft het Ronald McDonald Huis Zwolle zo'n 3.000 gezinnen mogen ontvangen, die gemiddeld 2,5 week bleven. Zo'n 70% van de ouders die komen logeren, komt uit Twente, Salland of Flevoland.

Help mee de afstand tussen ouders en hun zieke kind te verkleinen. Doe mee aan de spinningmarathon op 29 november 2014, de beklimming van de Stelvio van 10 tot 14 september 2015 of allebei. Meer informatie over stichting Klim-je-Fit, deelname en sponsoring is te vinden op www.klimjefit.nl of mail naar info@klimjefit.nl.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16