Zwolse kunstroute online

Algemeen


ZWOLLE - Sinds begin november is de website www.kunstroutes.info online, met routes langs openbare kunst in Nederlandse steden. Belangstellenden kunnen op deze website de route van hun keuze downloaden en op een zelf te kiezen tijdstip wandelen of fietsen.

De route in Zwolle loopt door de binnenstad en heeft een grote variëteit aan kunstwerken: van oude gevelbeelden tot moderne muurschilderingen. De politieke historie is goed vertegenwoordigd, met Thorbecke en de SDAP. De route leidt u langs fraaie Jugendstil gevels en glas-in-loodramen. De stad kent ook opvallende moderne kunst. De beschrijving bevat relatief veel achtergrondinformatie, onder meer over bekende kunstenaars als Auguste Rodin en Marte Röling.

De website toont per route voorbeelden van de te bezichtigen kunst en daarnaast alle benodigde informatie: de lengte van de route, korte omschrijving, aantal kunstobjecten en de omvang van de routebeschrijving. Er zijn momenteel negen routes beschikbaar, in evenzoveel steden.
De routes bevatten niet alleen werken van 'erkende' kunstenaars, maar ook historische kunstobjecten en creatieve uitingen van bewoners. De routebeschrijvingen gaan vergezeld van een plattegrond met achtergrondinformatie bij een aantal kunstwerken en kunstenaars.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50