Afbeelding
Photographer: Erik-Jan Berends

Young Ones presenteren zich op eigen festival

· leestijd 1 minuut Cultuur

DIEZERPOORT - The Young Ones presenteert op zaterdag 29 en zondag 30 november de vijfde editie van het Young Ones Festival, een tweedaags festival vol theater, film en performance.

Het hele weekend is het Young Ones Theater aan de Bisschop Willebrandlaan gevuld met verschillende voorstellingen die het resultaat zijn van diverse theaterproducties die dit najaar bij The Young Ones plaatsvinden. Het festival heeft een divers programma voor alle leeftijden. Op zaterdag is er een doorlopend programma van 18.30 tot 23.00 uur en op zondag van 13.30 tot 18.30 uur. Ook te zien tijdens het festival: de première van de documentaire over de voorstelling ?Flood ? A Perfect Day', een coproductie van Theater Totaal en The Young Ones, gespeeld door twaalf Young Ones en twaalf acteurs met een verstandelijke beperking.

Belangstellenden kunnen tijdens het Young Ones Festival onder andere komen kijken naar de voorstellingen: Het Pippin Effect (regie: Anne-Minke Meijer), Life's too short to wear matching socks (regie: Anne-Minke Meijer), VEER (regie: Sarah Evers), EXIT: Alaska (regie: Silas Neumann), Macbeth (regie: Irene Kriek), Murder in Cockshire (in samenwerking met Grupo revolver, regie: Corien Feikens), Documentaire Flood (door: Fokke Baarssen). Kijk voor het volledige programma en de speeltijden op www.theateryoungones.nl. Kaarten kosten 9,50 euro per persoon (inclusief service- & transactiekosten) per dag. Een weekendkaartje kost 14,50 euro. Kaartverkoop vindt plaats via www.theateryoungones.nl of aan de deur bij het festival (indien beschikbaar).

In het najaar van 2012 organiseerde The Young Ones de eerste editie van het Young Ones Festival. Het festival is een platform voor jong creatief talent en biedt jongeren een podium om zichzelf aan de wereld te laten zien in een professionele theater- of filmproductie. Het resultaat is een programma van zes theatervoorstellingen en een documentaire. Gemaakt door verschillende professionele Young Ones makers, partners en co-gezelschappen.

The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in Oost-Nederland met een unieke manier van werken. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 26 jaar vanuit grote verhalen met thema's die door de jaren heen actueel blijven of weer actueel zijn geworden.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden