Nieuwe werkwijze voor beheer van de openbare ruimte

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE ? ?Het beheer van de openbare ruimte gaat steeds meer interactief en er zijn verschillen per wijk. Daarom hebben we nieuwe uitgangspunten vastgesteld?, vertelde wethouder Filip van As donderdag.

Demonstratief verwijst hij de BOR-gids (Beheer Openbare Ruimte) uit 2004 naar de prullenbak. ?Hierin werd stadsbreed bepaald dat er op dezelfde manier onderhoud wordt gepleegd. Dat is nu dus geschiedenis?, aldus Van As.  De nieuwe uitgangspunten zijn volgens hem nodig, omdat de huidige werkwijze niet meer voldoet aan de wensen van de veranderende maatschappij. ?Bovendien  moeten we volgend jaar ook meer bezuinigen. Via het buurt-voor-buurtonderzoek volgens we de ontwikkelingen. Na de bezuiniging kijken we met inwoners hoe we het beheer alsnog beter kunnen doen. Is er echt minder geld, dan willen we samen kijken hoe we de beschikbare middelen zo goed mogelijk kunnen inzetten. Met ?toekomstbestendig', ?samen' en ?op maat' hebben we drie uitgangpunten geformuleerd. Als college van burgemeester en wethouders gaan we over de invulling hiervan met de Zwolse bevolking in gesprek.? Hoe groot de bezuiniging volgend jaar wordt, is nog niet bekend. Die maakt de wethouder in februari bekend in een brief aan de gemeenteraad.

Op basis van gesprekken met partners en een analyse van de trends en ontwikkelingen in de samenleving concludeert de wethouder dat er meer ruimte moet zijn voor maatwerk, differentiatie en ruimte voor initiatieven van inwoners, bedrijven en partners. Het college is van mening dat hier met de drie nieuwe uitgangspunten aan tegemoet wordt gekomen.

Na de gesprekken met de stad wordt de nieuwe beleidsvisie voor het beheer van de openbare ruimte opgesteld en worden keuzes gemaakt voor de bezuinigingsopgave voor de komende jaren. De gemeenteraad bespreekt deze vervolgens bij de behandeling van de Perspectiefnota in 2015.

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden