Afbeelding

Avond over ?onderwijshervormer' Cele

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Stichting Thomas a Kempis houdt een avond over Johan Cele, vriend van Geert Grote en ?groot onderwijsman'. De avond vindt plaats op 13 november in het Historisch Centrum Overijssel (HCO) aan de Wevelinkhovenstraat en begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur.

Hoofdthema deze avond is de onderwijsidentiteit van de Regio Zwolle, van 1370 tot de dag van vandaag. Deze avond vertelt het verhaal van de bekende onderwijsrector Johan Cele en zijn visie op het onderwijs. ?Tot op de dag van vandaag is zijn invloed zichtbaar en tastbaar in de onderwijsvisie en de kernwaarden van de acht grote scholen van Zwolle?, meent de stichting. Deze ?Zwolse acht' werken op meerdere gebieden nauw met elkaar samen.?

De avond begint met de persoon van Johan Cele. Michael Buijkx, leraar klassieke talen en kenner van Cele, vertelt wie Cele was, wat hij heeft gedaan en wat voor een positie hij had in de stad in de tijd van Hanze en vooral Moderne Devotie.

Na de pauze vertelt Mink de Vries, leraar en kenner van de Moderne Devotie over de invloed van Cele in het huidige onderwijs en in de samenleving. Diverse kernwaarden vanuit de missie en visie van diverse grote scholen in Zwolle komen aanbod.

De Vries is deze periode bezig om, in opdracht van het Deltioncollege, de onderwijsidentiteit van de regio in kaart te brengen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de ?Zwolse acht' de beschikking krijgt over dit document over de onderwijsidentiteit van de Regio Zwolle. De toegangsprijs voor deze avond is vijf euro, inclusief koffie.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 23 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27