Afbeelding

Broers Montfrooij organiseren spoormodelshow

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In Zwolle wordt op 13, 14 en 15 november een grote modelspoorshow gehouden. Hattemer Leo Montfrooij tekent voor deze show samen met zijn broers Aart en Piet.

Praten met de broers Montfrooij (57, 61 en 65 jaar) is praten met drie enthousiaste mannen. Ze zijn bezig met een traject met de Rotterdamse haven als voorbeeld. Behalve de treinen en de spoorwegen ontbreken ook de schepen niet. Een megaproject dat al in 2006 is gestart. ?Wij proberen ook de kennis over te dragen?, aldus de drie broers. ?We werken met een modulaire baan want dat kunnen we makkelijker naar buiten brengen en vervoeren.?

Tijdens de show in Zwolle zijn er meerdere projectbanen te zien en kunnen bezoekers ook treinen aanschaffen. ?Treintjes als hobby is niet oubollig?, zo vertellen de drie. ?Iedereen kent de treinen van Märklin en Fleischmann  natuurlijk wel. Maar het is meer dan alleen maar met treinen  rijden. Kijk maar naar het project waar we nu mee bezig zijn. Het is nooit helemaal klaar en we werken met de modernste technieken. Vroeger had je een treintrafo en dat was het dan. Nu kun je alles al besturen met een laptop, een tablet of met je iPhone. We hebben nog plannen zat, maar dat is voor de toekomst.?

De show wordt gehouden bij de vestiging van Auto Palace Zwolle aan de Nikolaus Ottostraat 11 in Zwolle (Marslanden). De openingstijden van de show zijn donderdag 13 november van 14.00 tot 21.00 uur en vrijdag 14 en zaterdag 15 november van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59