Wijkboerderij De Eemhoeve opent het Doepad

· leestijd 1 minuut Algemeen

AA-LANDEN - Op wijkboerderij De Eemhoeve in de Aa-landen is vrijdag een Stoere Buitendag gehouden. Op die dag is tevens het nieuwe Doepad geopend. Op het Doepad kunnen kinderen spelen en tegelijkertijd iets leren over de dieren en de natuur.

Met de Doepad-tas, gratis op te halen in het hoofdgebouw van wijkboerderij De Eemhoeve, gaan kinderen op pad om alle dieren, buitenplekjes en spelletjes van het Doepad te ontdekken. Er zijn tien vragen en opdrachten, verdeeld in twee categorieën: voor kinderen tot zeven jaar en voor kinderen vanaf zeven jaar. Deze losse opdrachtjes zijn niet het enige wat te doen is op de route; wie goed oplet, ziet hier en daar gouden letters waarmee een woord of zin kan worden gemaakt. Wanneer de kinderen klaar zijn, leveren ze de Doepad-tas weer in bij het hoofdgebouw van wijkboerderij De Eemhoeve. Daar krijgen ze nog een leuke verrassing.

Wie het Doepad nog een keer wil doen, heeft daarvoor genoeg mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende versies van de opdrachten- en vragenkaarten.

Speciaal voor het Doepad zijn de paden opnieuw bestraat en nu dus ook toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Met het Doepad kun kinderen doordeweeks van 09.00 tot 15.30 uur beginnen; tot 16.30 uur mogen ze hun Doepad-tas inleveren. Op zondagen kunnen ze tussen 13.30 tot 15.30 uur aan het pad beginnen en mogen ze tot 16.30 uur hun Doepad-tas inleveren. Wijkboerderij De Eemhoeve is gevestigd op de hoek van de Zwartewaterallee met de Middelweg.

 

Aanleiding voor het realiseren van het Doepad was dat uit reacties van bezoekers bleek dat men graag naar de wijkboerderij komt en er dan het liefst wat langer bezig zou kunnen zijn.

 

 

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden