Regio zoekt samenwerking met bedrijvenpark H2O

Algemeen

REGIO - De colleges van de gemeenten Zwolle, Kampen, Hattem, Heerde en Oldebroek willen onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor verdergaande samenwerking op het gebied van bedrijventerreinen. Zwolle en Kampen werken op dit gebied al samen. Bekeken wordt of die samenwerking versterkt kan worden door uitbreiding met het bedrijvenpark H2O in Wezep.

Verdergaande samenwerking binnen de regio Zwolle met bedrijvenpark H2O kan volgens de gemeenten een meerwaarde hebben wanneer bijvoorbeeld informatie wordt uitgewisseld en strategieën voor de uitgifte op elkaar worden afgestemd. Om deze voordelen van efficiency in beeld te krijgen, hebben de gemeenten gezamenlijk een stapsgewijze route uitgestippeld. In de eerste fase wordt onderzocht of uitwisseling van informatie kan plaatsvinden. Ook wordt daarbij bekeken of de acquisitie van nieuwe bedrijven met elkaar afgestemd kan worden.

De mate van samenwerking wordt stapsgewijs verkend. Een vergaande samenwerking is vooralsnog niet aan de orde. Bij het onderzoek worden opgedane ervaringen binnen Zwolle Kampen Netwerkstad (ZKN) betrokken.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden