Afbeelding

Sinterklaas bezoekt Zwolle

Algemeen

BINNENSTAD ? Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 15 november aan in Zwolle. Ouders en kinderen kunnen hem vanaf 12.30 uur verwelkomen aan het Rodetorenplein.

Daar wordt de goedheiligman welkom geheten, waarna hij zijn ronde maakt door de binnenstad. Tijdens de intocht zijn er diverse activiteiten voor kinderen. Zo is Go-Kids met een kraampje op het Grote Kerkplein vertegenwoordigd. Hier kunnen kinderen deelnemen aan een puzzeltocht. Met een kaartje gaan ze op zoek naar letters die verspreid zijn door de stad bij verschillende winkels. De letters vormen samen een woord.

Daarnaast is er in de periode van 15 november tot en met 5 december, in samenwerking met het IJsbeelden Festival, een kleurwedstrijd. Verder kunnen scholen deelnemen aan een ontwerpwedstrijd. Groepen van scholen en bso's mogen hun eigen 'voertuig van de toekomst' ontwerpen. De vijftien winnende ontwerpen krijgen tijdens de kerstvakantie een eigen expositieruimte op het IJsbeelden Festival. De winnende groep mag met de hele klas het festival bezoeken.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden