Campagne moet meer mensen naar binnenstad lokken
Campagne moet meer mensen naar binnenstad lokken brugmedia.nl

Campagne moet meer mensen naar binnenstad lokken

· leestijd 2 minuten Algemeen

BINNENSTAD - De nieuwe campagne ?In Zwolle is Altijd Plaats' is vrijdagmiddag aangekondigd. Verkeerwethouder Filip van As en voorzitter van winkeliersvereniging Citycentrum Peter Pels onthulden één van de spandoeken die bezoekers moeten wijzen op de parkeeractie die zij krijgen, wanneer zij gebruikmaken van de parkeeraccommodaties in en rondom het centrum.

De campagne 'In Zwolle is Altijd Plaats' vindt plaats in de periode rond de feestdagen (van zaterdag 15 november tot en met zaterdag 27 december). Van As: ?Tijdens de campagne kunnen bezoekers profiteren van een parkeeractie en extra services. Daarmee willen we bezoekers, juist in deze drukke periode, een gastvrij welkom geven in onze binnenstad.? Tijdens de campagne wordt de bereikbaarheid van het centrum benadrukt en het aanbod aan parkeervoorzieningen onder de aandacht gebracht. Van As: ?In Zwolle kunnen mensen altijd een plekje vinden om te parkeren of hun fiets te stallen. Er zijn vier bewaakte fietsenstallingen en ook autoparkeerplaatsen zijn er ruim voldoende. Deze voorzieningen liggen ook allemaal in of rondom het centrum. Je bent dus zo bij de winkels en horeca.? Bezoekers kunnen volgens hem ook zelf bepalen hoeveel ze betalen. Zwolle kent namelijk drie tarieven voor parkeren. Afhankelijk van waar mensen parkeren, betalen ze per uur 0,80 euro, 1,60 euro of 2,60 euro. De bewaakte fietsenstallingen zijn gratis.

Tijdens de campagne is er op zaterdagen een Vroege Vogelactie voor de gebruikers van de gemeentelijke parkeergarages en ?terreinen. ?Veel bezoekers van de binnenstad komen nu nog in de middag. Om hen te stimuleren in de ochtend al te komen, hebben we voor onze bezoekers een Vroege Vogelactie. Hiermee willen we bezoekers laten ervaren dat het in de ochtend lekker rustig parkeren en winkelen is?, aldus Van As.

Met de Vroege Vogelactie betalen automobilisten op zaterdag tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De Vroege Vogelactie geldt voor zeven gemeentelijke parkeerlocaties: Dijkstraat, Noordereiland, Diezerpoort, Burg. van Roijensingel, Emmawijk, Lübeckplein en Pas de Deux.

Ook voor fietsers zijn extra services in het leven geroepen. Gebruikers van de fietsenstallingen Meerminneplein en Pletterstraat kunnen kosteloos een buggy of een paraplu lenen. ?De kinderbuggy maakt het makkelijker om met een kind op de fiets naar het centrum te komen. Daarnaast is de parapluservice ideaal als het weer wat tegen zit voor de uitstap. Er zijn vijftien buggy's beschikbaar en 75 paraplu's. Door het bieden van faciliteiten voor fietsers maken we ons stadshart aantrekkelijker voor fietsers?, verwacht Van As.

Pels: ?Ondernemers zijn natuurlijk blij dat de winkels en horeca in het centrum, dankzij deze goede parkeervoorzieningen voor zowel fiets als auto, altijd snel en makkelijk bereikbaar zijn.  De Vroege vogelactie voor automobilisten en de extra services (in de vorm van leen buggy en paraplu) zijn bovendien goed voor onze klanten.?

De gemeente voert de campagne ?In Zwolle is Altijd Plaats' uit samen met Citycentrum, Horeca Nederland afdeling Zwolle en de ondernemers in de binnenstad. De campagne is mede gefinancierd vanuit het Bereikbaarheidsfonds Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad omdat het hier gaat om een bereikbaarheidsarrangement dat aansluit bij de doelen van Beter Benutten: de initiatiefnemers koppelen mobiliteitsdiensten en

-producten aan het bezoeken van de binnenstad. Met als doel bezoekers meer te spreiden over de dag en over de parkeerlocaties.

 

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43