?The Magnolians Dance Orchestra' 35 jaar
?The Magnolians Dance Orchestra' 35 jaar brugmedia.nl

?The Magnolians Dance Orchestra' 35 jaar

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zondagmiddag 9 november a.s. zal in het kader van het 35-jarige bestaan van ?The Magnolians Dance Orchestra' bij De nieuwe Bierton in Zwolle een speciaal concert gegeven worden. Normaal ligt het accent van het orkest op het spelen van evergreens uit de dertiger jaren en het spelen van muziek uit het repertoire van het roemruchte Nederlandse dansorkest The Ramblers. Dit jaar grijpen The Magnolians terug op de muziek van de tweede helft van de jaren twintig en het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw. Hierbij moest wel een hoge drempel genomen worden. Originele bladmuziek uit die periode is namelijk niet of nauwelijks te vinden. Daar komt bij, dat de arrangeurs van de toenmalige orkesten, vaak een eigen bewerking van de gedrukte muziek maakten. Die bewerking werd vervolgens op de plaat gezet. Na het nauwkeurig bestuderen van originele grammofoonplaten van de orkesten van o.a. Paul Whiteman en Jean Goldkette is het de huisarrangeur van The Magnolians, André Clement, gelukt om transcripties te maken van deze doorgaans tachtig jaar oude opnamen. Nu deze muziek weer op papier staat, kunnen de unieke klanken van een dansorkest uit de jaren twintig en dertig heden ten dage live te gehore gebracht worden.

De originele dansorkestbezetting van The Magnolians, bestaande uit tien musici, is geheel gebaseerd op het standaard dansorkest uit die jaren. Voor het grotere werk kan het orkest worden uitgebreid met een strijkersgroep. Regelmatig wordt ook de bassaxofoon bij het orkest ingezet.


Voor meer informatie over ons orkest bezoekt u de website van The Magnolians, http://www.magnolians.nl.

Het orkest zal spelen in de grote zaal van De nieuwe Bierton komt allen en trek uw beste dansschoenen aan! The Magnolians Dance Orchestra heet u alvast van harte welkom!

Aanvang 15.00 uur en gratis entree

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30