Najaarsconcert Caecilia met nieuwe dirigent

Cultuur

BINNENSTAD - Toonkunstkoor Caecilia geeft op dinsdag 11 november een najaarsconcert in theater de Spiegel met muzikale begeleiding van het orkest van het Oosten. Het koor zingt Schöpfung van Haydn en de nieuwe dirigent Béni Csillag presenteert zich. De solisten zijn Hanneke de Wit sopraan, Leon van Liere tenor en Frans Fiselier, bas.

In 2003 was Béni Csillag geselecteerd voor de Eric Ericson Masterclass in Haarlem. Deze stond onder leiding van Hartmut Haenchen en Uwe Gronostay. Een week lang werkte Béni met het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. In juni 2007 is hij opnieuw geselecteerd, deze keer waren de docenten Simon Halsey en Robert Sund.
Sinds september 2005 woont Béni Csillag in Nederland. Op dit moment is hij artistiek leider van: het Philipskoor in Eindhoven, het Leids Projectkoor en het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble, Toonkunstkoor Caecilia in Zwolle.

Kaarten zijn te verkrijgen via de Spiegel en via de website www.caeciliazwolle.nl. 2e rang 25,- euro en en 1e rang ?30,- euro. Het concert begint om 20.15 uur.