Dansen en spelen met Folk Inferno

Cultuur


KAMPERPOORT - Op zaterdag 1 november stroomt de vloer van Cultuurwerkplaats R10 weer vol voor de Balfolk dansavond. Uit Portugal, Spanje, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland kwamen de afgelopen vijf jaar muzikanten naar Zwolle om te spelen op één van de concerten of bals van Folk Inferno. Dansdocenten, muziekmeesters en sessiebegeleiders hebben meer dan een dozijn workshops gegeven. Genoeg om op 1 november op terug te kijken en goed feest te vieren.

Folk Inferno's Lustrumbal start om 19:30 uur met een dansintro. Deze balfolk crash-course zorgt dat niemand aan de kant hoeft te blijven zitten. Op het podium staat het trio Té dat de dansers en luisteraars gaat prikkelen en uitdagen met kronkels uit hun eigen muzikale Wonderland dat lijkt te grenzen aan Frankrijk, Turkije, Quebec, Scandinavië en de Balkan.
In de donkerder uurtjes leidt Wouter Kuyper de dansers en luisteraars op zijn trekzak met gevoelige mazurka's de nacht in die onvermijdelijk zal eindigen in een jamsessie.

Balfolk dansavond van 19:30 - 01:00 uur. Entree 12 euro (incl. bubbels), kleine beurs? 9,- euro, eerste keer? 6,- euro. Cultuurwerkplaats R10 / Rieteweg 10.
Meer informatie op www.folkinferno.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden