Photographer: Erik-Jan Berends

Ambassadeur-ondernemers ontsteken sfeerverlichting binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD ? Een aantal ?ambassdaeur-ondernemers' heeft woensdagavond samen met voorzitter Peter Pels van winkeliersvereniging Citycentrum de sfeerverlichting in de binnenstad ontstoken.

?Voor velen is het ondenkbaar dat de binnenstad van Zwolle geen sfeerverlichting heeft tijdens de feestdagen?, meldt Citycentrum. ?Toch was het bijna donker gebleven. Door het ontbreken van een fonds voor deze en andere activiteiten zagen we ons geplaatst voor de uitdaging om het benodigde geld voor de sfeerverlichting op te gaan halen. Daarvoor hebben we de hulp ingeroepen van een aantal ondernemers. Deze ondernemers hebben als een soort ambassadeur voor de sfeerverlichting hun collega-ondernemers in hun straat of aan hun plein gevraagd om mee te doen. Met veel enthousiasme en inzet hebben zij bereikt dat er uiteindelijk in de meeste straten voldoende draagvlak ontstond voor de sfeerverlichting. Een bijdrage van de gemeente gaf het laatste zetje om de firma Starlight opdracht te kunnen geven de sfeerverlichting op te hangen.?

De verlichting is volgens Citycentrum belangrijk in de binnenstad. ?Het brengt warmte en sfeer tijdens de donkere en koude dagen van herfst en winter. Zonder de inzet van deze ambassadeurs was het dit jaar niet gelukt. Vandaar dat we ze de gelegenheid hebben gegeven om woensdagavond het startschot te geven.? Of deze aanpak ook volgend jaar weer gaat werken, is volgens de winkeliersvereniging zeer de vraag. ?De ambassadeurs geven aan dat het belangrijk is dat er in de toekomst een fonds komt waaraan iedereen bijdraagt. Gastvrij zijn, doe je met z'n allen.?