Creatieve ondernemers houden Open Dag

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - Om te laten zien hoe er in de Creatieve Werkplaats aan de Esdoornstraat wordt samengewerkt, is er op 8 november van 11.00 tot 16.00 uur een eerste open dag. De bonte verzameling ondernemers geeft rondleidingen door de werkplaats, presenteert haar producten en laat onder meer zien hoe hout op meer dan één manier kan verbinden. Kijk voor meer informatie op: www.creatievewerkplaatszwolle.nl.

Een groep zelfstandige ondernemers (meubelmakers en anderen die met hout werken) werkt nu samen in één volledig ingerichte houtwerkplaats bij de Creatieve Coöperatie. De machines draaien overuren en bijzondere producten gaan de deur uit. Van grote interieurprojecten, banken van oude steenschotten en robuuste tafels tot lampen van olievaten, stropdassen van hout en stoelen van fietsbanden. Ook fijnhouthandel Masave heeft zijn nieuwe stekje gevonden in de werkplaats, studenten lopen er stage en mensen volgen een cursus meubel maken. Samen bereiken de ondernemers meer en drukken ze de kosten.

Jorick Koedijk van Houtactief is meubelmaker en beheerder van de werkplaats: ?Jonge meubelmakers kunnen moeilijk voor zichzelf beginnen. Het kost een vermogen om alle machines aan te schaffen. En dan nog, die machines worden niet volop gebruikt en je zit alleen. In deze tijd moet je wel een nieuwe manier vinden om je hoofd boven water te houden. Concurrentie, daar geloof ik niet in. Hier helpen we elkaar en delen we onze kennis. Dat vind ik er het leukst aan. We worden zo alleen maar beter en het is hier heel gezellig geworden. Ondernemen 2.0, zeg maar.?

De Creatieve Werkplaats is een initiatief van het Cibap vakcollege en onderdeel van de Creatieve Coöperatie gevestigd in het oude schoolgebouw aan de Esdoornstraat in Diezerpoort. De werkplaats werd eerder door het Cibap gebruikt en kwam na verhuizing leeg te staan. Nu is het een werkplek voor zelfstandige ondernemers, stagiairs en ook andere professionals die tijdelijk een werkplaats nodig hebben.