McDonald's franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra wint internationale onderscheiding
McDonald's franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra wint internationale onderscheiding brugmedia.nl

McDonald's franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra wint internationale onderscheiding

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse McDonald's franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra is beloond met de Golden Arch Award, de hoogste internationale onderscheiding voor een McDonald's Franchisenemer. Hij ontving de award voor zijn lokale inzet en betrokkenheid. McDonald's reikt de Golden Arch Awards iedere twee jaar uit.

Het winnen van de prijs is volgens de organisatie een enorme eer en niet voor iedere franchisenemer weggelegd. "Minder dan één procent van alle McDonald's franchisenemers wereldwijd heeft ooit deze award gewonnen. De winnaars van de award blinken uit op het gebied van customer experience en lokale betrokkenheid en zijn ambassadeurs voor het merk McDonald's."

Feenstra voelt zich enorm vereerd met zijn prijs. "Samen met mijn mensen zet ik me iedere dag weer in voor onze restaurants. Het is heel bijzonder dat deze inzet erkend wordt, ook buiten Nederland." Op de vraag waarom juist hij de award heeft gewonnen reageert de franchisenemer: "Lokale betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij McDonald's en ik denk dat wij hier een goed voorbeeld van zijn. Wij doen graag iets terug voor onze omgeving waar we zoveel aan te danken hebben. Zo werken wij veel samen met bedrijven en zetten veel lokale acties op. Een voorbeeld is de samenwerking met meer dan 25 lokale bedrijven op het gebied van kinderfeestjes. Ook werken wij samen met het onderwijs. Mijn rol in de Raad van Advies van het Deltion College in Zwolle is een mooi voorbeeld. Hier bekijken wij samen hoe we het onderwijs goed kunnen laten aansluiten op het bedrijfsleven. Daarnaast steunen wij diverse goede doelen. Voorbeelden daarvan zijn het Ronald McDonald Huis in Zwolle, Make a Wish, Stichting de Opkikker en Intermezzo. Het is ontroerend om te zien dat een bezoekje aan een van onze restaurants een ziek kindje voor even kan laten stralen omdat zijn of haar wens in vervulling gaat."

De 34-jarige Feenstra werkt al sinds 2002 voor McDonald's. Hij begon toen als Management Trainee in een van de McDonald's restaurants van zijn vader. In 2007 heeft hij de vier restaurants van zijn vader in de omgeving van Zwolle overgenomen en in 2010 opende hij zijn eerste eigen restaurant in Kampen. De Golden Arch Award is niet de eerste onderscheiding die de jonge franchisenemer in de wacht sleept. In 2011 werd zijn restaurant in Kampen uitgeroepen tot ?Duurzaamste Fastservicebedrijf 2011', een initiatief van onder meer Koninklijke Horeca Nederland en NederlandSchoon. Sjoerd-Jan is bestuurslid van het Ronald McDonald Huis Zwolle en Koninklijke Horeca Nederland, regio Zwolle.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 17 uur geleden