Ontmoetingscafé OverLeven

Partnerbijdrages

Welke wensen of angsten hebben ouders over de laatste fase van hun leven? Bespreken mantelzorgers deze onderwerp met hen? Bedenken ze zich dit wel vaak, maar komt het er niet van? Durk de Boer, Freda Gaasbeek en Richard Hofsink willen daarbij graag helpen. Daarom hebben zij een serie van drie informatieavonden georganiseerd voor mantelzorgers die te maken krijgen met het overlijden van een familielid. De praktische en emotionele onderwerpen rondom het levenseinde worden tijdens de avonden besproken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor alle avonden maar ook voor één avond waar de belangstelling naar uitgaat.

Op 28 oktober staat het bespreekbaar maken van de wensen over de uitvaart centraal, op 11 november wordt rouwverwerking besproken en op 25 november is er aandacht voor afscheid nemen. Na afloop creëren de initiatiefnemers een laagdrempelige ontmoetingsplek waar mensen met elkaar in contact komen en kunnen delen wat hen bezig houdt in het leven.

 

De initiatiefnemers zijn uitvaartbegeleider Freda Gaasbeek, versterker van mensen Handlanger Durk de Boer en communicatievormgever van Beeldspraak Richard Hofsink in samenwerking met Driezorg. De bijeenkomsten zijn bij woonzorgcentrum Rivierenhof aan de Zijpe 4 in de wijk Aa-landen. De inloop is vanaf 19.15 uur, de aanvang is 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: info@fredagaasbeek.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden