Opa&Oma in actie voor kinderen met handicap
Opa&Oma in actie voor kinderen met handicap brugmedia.nl

Opa&Oma in actie voor kinderen met handicap

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Opa&Oma in actie heeft, in samenwerking met restaurant De Atlas, een Benefiet High Tea georganiseerd. Vertelcollectief Pluimage luistert het benefiet gratis op met verhalen.

Bezoekers leveren met hun deelname een bijdrage aan het goede doel van Opa&Oma in actie, in dit geval een rolstoelvaardigheidstraining. Iedereen is welkom op zondagmiddag 26 oktober tussen 12.30 en 16.30 uur bij De Atlas aan de Ossenmarkt. Er is een plek waar kinderen zich kunnen vermaken. De kosten bedragen 25 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro. De High Tea bestaat uit warm, koud, zoet en hartig, inclusief thee/koffie (fris en alcoholische dranken zijn exclusief). Aanmelden kan via omawilenoparoelof@kpnmail.nl of telefonisch: (038) 454 80 83 of 06-514 72 701.

Aandacht

Opa&Oma in actie zet zich in voor (klein-)kinderen met een lichamelijke handicap. Zij doet dit door aandacht te vragen voor de positie van deze groep in de samenleving, die volgens haar meer een meer ingrijpende gevolgen ondervindt van bezuinigingen. Daarnaast organiseert zij diverse activiteiten om geld bijeen te brengen voor projecten van de BOSK, een landelijk opererende, professionele organisatie van en voor mensen met een lichamelijke handicap. Restaurant de Atlas stelt deze Benefiet High Tea tegen kostprijs beschikbaar. De meeropbrengst komt volledig ten goede aan de rolstoelvaardigheidstraining, georganiseerd door de BOSK in samenwerking met K-J Projects. Met deze rolstoelvaardigheidstraining krijgen jongeren veel meer zelfvertrouwen en leren ze het maximale te halen uit hun rolstoel, in huis, op straat, in het park en waar ook. Zo'n training is duur en wordt niet vergoed; ondanks een behoorlijke eigen bijdrage moet er toch extra geld op tafel komen. Wat Opa&Oma in actie betreft is de High Tea-tafel daar heel geschikt voor.

Mail voor meer informatie naar OmaWilenOpaRoelof@kpnmail.nl, kijk op Twitter @opaenomainactie of op de website: www.bosk.nl/opa-en-oma-in-actie!/8814/

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30