Fietscontrole Studenten Deltion College bij basisschool de Aquarel

Algemeen

Studenten van mbo-opleiding Fietstechnicus van het Deltion College controleren op dinsdag 21 oktober de fietsen van 180 leerlingen van basisschool de Aquarel.
Tijdens deze controle wordt naast de verlichting het zadel, de remmen, de banden, de trappers en het stuur gecontroleerd. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle. Veilig Verkeer Nederland organiseert landelijke en regionale acties om jongeren en hun ouders/verzorgers bewust te maken van de risico´s in het verkeer. Voor de studenten van het Deltion College vormt dit project een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de controles, maar ook voor het uitvoeren van kleine reparaties.

Aan het eind van de controle krijgen de leerlingen van de Aquarel een controlekaart mee waarop staat wat er eventueel nog aan de fiets moet gebeuren. De Politie IJsselland is bij de controle aanwezig om voorlichting te geven.
Na afloop van de actie krijgen de kinderen met een gecontroleerde fiets een sleutelhanger mee naar huis en de kleuterklassen een veiligheidshesje. Deze hele actie is mogelijk door de medewerking van VVN Zwolle en door subsidie van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

De fietscontrole vindt van 09.00 tot 12.00 uur plaats bij basisschool De Aquarel aan de Waallaan 6 in Zwolle.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13