Afbeelding

Pashokjesfilmer hoeft niet de cel in

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? De man die bekende stiekem vrouwen in pashokjes gefilmd te hebben hoeft niet de cel in, wat zijn grootste angst  was. De rechtbank in Zwolle veroordeelde de 56-jarige J.F. uit de gemeente Oldebroek tot vier maanden cel, maar op één dag na geheel voorwaardelijk. Die ene dag heeft hij destijds al op het politiebureau doorgebracht.

Daarnaast moet F. een werkstraf van 180 uur uitvoeren. Bij een gevangenisstraf zou zijn baan op het spel komen te staan, plus zou het in zijn woonomgeving bekend kunnen worden. Een vrouw die in mei vorig jaar in een pashokje bij de H& M in Zwolle stond, ontdekte dat ze gefilmd werd.  Ze zag een mannenschoen onder het deurtje door met een langwerpig blokje erop, dat een cameraatje bleek te zijn en waarschuwde het personeel. De Veluwnaar was aanvankelijk ontsnapt, maar werd herkend toen hij later weer langs de winkel kwam. Eén andere vrouw uit Zwolle heeft de maand ervoor aangifte gedaan. Bij de man zijn echter tientallen filmpjes van andere vrouwen aangetroffen.

Op de zitting twee weken geleden vertelde de man dat hij zich diep schaamde. F. had zoiets op internet gezien en schafte een cameraatje aan om het , en het voor de ?kick' deed. Bij hem zijn ook enkele filmpjes van kinderporno en bestialiteit aangetroffen. ?Alleen uit nieuwsgierigheid' zei hij.

De officier van justitie had vier maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk plus 240 uur werkstraf geëist.