Afbeelding

?God houdt wel van een geintje'

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT ? Cultuurtheoloog Frank Bosman houdt op zondag 26 oktober om 15.30 uur in de Oosterkerk aan de Turfmarkt een lezing over het thema van zijn boek ?God houdt wel van een geintje'.

Mag je lachen om Monthy Phyton's Life of Brian? Of om de Simpsons? En ging energydrankfabrikant Red Bull te ver toen zij Jezus opvoerden in een Zuid-Afrikaanse televisiereclame? Religie en humor staan vaak op gespannen voet met elkaar. En dat is onterecht, vindt Bosman. In zijn lezing legt hij uit waarom humor juist broodnodig is voor gelovigen: humor kan helpen om het heilige beter te benaderen, door het meer naar de menselijke maat te trekken. Maar bovenal beschermt humor tegen verzuring en verstarde denkbeelden. Bosman: ?Theologen, gelovigen, priesters en bisschoppen zouden vaak en hartelijk om zichzelf moeten lachen. Goede humor versplintert de gesneden beelden die wij in ons hoofd hebben gemaakt van God: humor dwingt ons om na te denken of het beeld dat wij hebben van God, wel klopt.? Bosman houdt met zijn lezing een pleidooi voor meer humor en relativering in de kerk, want hij vindt dat er soms bar weinig wordt gelachen door christenen. Bij deze lezing is iedereen van harte welkom, kinderoppas is aanwezig.

De entree voor de lezing bedraagt 4 euro, inclusief consumptie. Voor 5 euro extra per persoon wordt na afloop van de lezing een Indonesische maaltijd aangeboden. Voor het eten kan men zich tot maandag 20 oktober aanmelden bij Hanneke Wansink, hannekewansink90@hotmail.com of 06-285 89 261.

 

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11