Photographer: Erik-Jan Berends

Ecodrome wordt vrijetijdspark TiZwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

VEERALLEE ? Stichting Summercamp Heino gaat van het voormalige Ecodrome een ?vrijetijdspark voor alle leeftijden' maken. De nieuwe eigenaar wil eind dit jaar met het park aan de slag om vanaf voorjaar 2015 gefaseerd open te gaan.

Waar Summercamp Heino al meer dan vijftig jaar is gespecialiseerd in veilig verblijf en vermaak voor jeugdgroepen, gaat de onderneming zich in Zwolle richten op alle leeftijdsgroepen. De nieuwe naam voor het park wordt TiZwolle (?t Is Zwolle). ?Onze filosofie zit in bewegen, zelf doen, samenzijn en bewegen?, legt pr-medewerker Laura Vrolijken van Summercamp uit. ?We exploiteren naast het vakantiepark onder de naam GoChallenge ook een eigen outdoorpark. Tevens hebben we een eigen touringcaronderneming, ElboBus - Trailways.? Welke activiteiten er precies op het voormalige Ecodrome-terrein komen, wil directeur Martyn Besselsen nog niet vertellen. ?De nadruk komt te liggen op bewegen. Verder is het onze opzet dat de het park voor alle doelgroepen betaalbaar is en dat men niet lang hoeft te wachten. De opzet is dat bezoekers straks hun bezoeken vooraf kunnen inplannen via de telefoon of eventueel bij de receptie.? Hij verwacht dat het nieuwe park in 2017/2018 helemaal klaar zal zijn, inclusief de nog te bouwen verblijfsrecreatie voor zo'n driehonderd gasten. Daarvoor moet echter het bestemmingsplan voor het gebied nog worden aangepast.

De bewoners en ondernemers in de omgeving zijn schriftelijk geïnformeerd over de plannen. Op 21 oktober is er voor omwonenden en andere belangstellenden een inloopavond op het Ecodrometerrein. Verdere ontwikkelingen zijn te volgen op www.tizwolle.nl.

 

Erik-Jan Berends