Afbeelding

Cijferaars kunnen zich kwalificeren voor rekendictee

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Iedereen die zich wil kwalificeren voor een plek in de finale van het Bartjens Rekendictee, heeft hiervoor de gelegenheid tot 1 november. De finale vindt plaats op vrijdagavond 21 november op Hogeschool Windesheim.Geïnteresseerden kunnen het online dictee maken op de websites van verschillende Nederlandse regionale dagbladen en via de website bartjensrekendictee.nl. Iedere rekenliefhebber kan meedoen en de uitdaging aangaan om de beste te worden en zo een finaleplaats te bemachtigen. Alleen de beste en snelste deelnemers worden daarvoor uitgenodigd.
Dit jaar wordt er, net als voorgaande jaren, een scholierendictee gehouden. Dit dictee wordt  van 27 oktober tot en met 7 november afgenomen onder alle deelnemende derdejaars scholieren HAVO/VWO en PABO-studenten. De scholen die zich hiervoor hebben aangemeld, krijgen een pakket toegestuurd waarmee ze klassikaal het dictee kunnen afnemen. Alleen de beste leerlingen en studenten worden afgevaardigd naar de finale op vrijdagavond 21 november.

De finale van het tiende Bartjens Rekendictee is op vrijdagavond 21 november op Hogeschool Windesheim. Marjolein Kool is ook deze keer weer de samensteller en presentator van de rekenwedstrijd. Ze krijgt onder meer assistentie van een juryteam onder leiding Ja Terlouw, schrijver, oud-politicus, ambassadeur en juryvoorzitter van het Bartjens Rekendictee. Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden