Pedro Sluiter

Echtpaar Hollander-Verburgt viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPERPOORT ? Wim en Aleida Maria Hollander-Verburgt waren maandag 6 oktober 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer kwam op bezoek om hen met hun briljanten bruidsjubileum te feliciteren.

Wim (Willem) Hollander is geboren op 30 maart 1925 in Spoolde, Zwollerkerspel en Aleida Maria Verburgt op 19 augustus 1926. Maandag vierden zij dit heugelijke feit, samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Uit hun huwelijk zijn vier kinderen voortgekomen, negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Wim Hollander heeft de meeste jaren in Spoolde gewoond. Samen zijn ze begonnen bij ?Opa en Oma Hollander' aan de Meenteweg. Daarna is het paar verhuisd naar de Ruiterlaan, Campherbeeklaan (Berkum), Beukenallee en toen naar de Bilderdijkstraat waar ze veertig jaar hebben gewoond, gevolgd door de Niers waar ze tien jaar hebben gewoond. Na een periode in een appartement aan de Lijnbaan te hebben gewoond, woont het echtpaar nu in de Nieuwe Haven. Aleida Maria Hollander heeft een paar jaar in Arnhem gewoond. Daarna is ze weer terug gegaan naar Zwolle. Toen ze trouwde, is ze naar Spoolde verhuisd. Ze heeft voor en tijdens haar huwelijk in de huishouding gewerkt. Wim Hollander is op veertienjarige leeftijd begonnen bij de firma L. de Leeuw in de Diezerstraat als muziekinstrumentmaker. Daarna bij de firma Ansing; in die tijd moest hij in dienst. Eind 1946 tot eind 1947 is hij in Indonesië geweest als muzikant bij de Prins Bernhard Kapel (met de bok Kees). Ze hebben 540 concerten gegeven in de hele Archipel voor de Nederlandse en Indonesische strijdkrachten en burgers. Achteraf was het volgens hem een prachtige tijd. Eenmaal uit dienst ging hij weer terug naar de firma Ansing. Vervolgens is hij bij Philips in de kwaliteitsdienst gaan werken waaruit hij na dertig jaar dienst met vervroegd pensioen is gegaan.