Ongestoord shoppen met glutenallergie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

APELDOORN - Mensen met een glutenallergie moeten goed opletten bij het boodschappen doen. Een boodschappenkarretje bevat gewoonlijk veel producten met gluten. Dit is anders bij de glutenvrije supermarkt TheFreeFromShop. Niet alleen coeliakie patiënten, maar ook mensen die een speciaal dieet volgen zijn klant. Op 11 oktober kunnen geïnteresseerden kennis maken met de winkel tijdens de HerfstHappening.

Gluten- en lactosevrij eten is niet alleen voor mensen met een allergie. Steeds meer mensen eten bewuster of volgen een special dieet, zoals het FODMAP. De smaak van glutenvrij eten is duidelijk anders. Daarom zijn er tijdens de HerfstHappening diverse proeverijen en voorlichting door fabrikanten van glutenvrije producten. Naast proeven kunnen de gasten op 11 oktober winkelen met 10% korting.

Speciale taarten
Glutenvrij gebak is bij zeer weinig bakkers te koop. Banketbakker Joop Siervogel heeft van glutenvrij gebak zijn specialiteit gemaakt. Vanaf zaterdag is The FreeFrom shop een afhaalpunt van zijn speciale taarten. In zijn atelier in Almere maakt hij zijn taarten desgewenst ook lactosevrij. Tijdens de HerfstHappening kunt u proeven hoe deze en andere glutenvrije lekkernijen van Bakker Joop smaken.

Geen teleurstellingen
?We zijn deze winkel gestart omdat er in Nederland nog geen supermarkt was met alleen maar glutenvrije producten?, vertelt eigenaar Emile Boulan. ?Ik sta trots achter de kassa als een moeder met een zoontje tegen me zegt dat ze heerlijk heeft gewinkeld. Eens geen teleurstellingen voor haar en haar zoon met een glutenallergie. Hij kon gewoon alles in het karretje gooien en alles proeven, zonder dat zij hoeft te zeggen dat hij het niet mag eten. Met onze webshopformule kunnen ook mensen in de rest van Nederland bij ons hun boodschappen bestellen.?

Meer informatie: http://www.thefreefromshop.nl