Kinderen Het Atelier openen mini-milieustraat
Kinderen Het Atelier openen mini-milieustraat brugmedia.nl

Kinderen Het Atelier openen mini-milieustraat

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP ? Zo'n 25 leerlingen van katholieke basisschool Het Atelier hebben woensdagochtend in park De Wezenlanden, samen met wethouder Filip van As, de mini-milieustraat bij de kinderboerderij officieel geopend.

De milieustraat bestaat uit vier containers waar plastic, papier, gft en restafval apart weggegooid kunnen worden. De containers hebben informatiepanelen, zodat kinderen alles kunnen leren over afval scheiden en het voorkomen van zwerfvuil. Daarnaast waren cliënten en medewerkers van de RIBW Groep Overijssel aanwezig. De wethouder zette hen in het zonnetje, omdat zij dagelijks het park vrijmaken van zwerfvuil. De gemeente Zwolle gaf hiermee de officiële aftrap van het zwerfvuilproject Mooi Schoon; het project ter bestrijding van zwerfvuil.

Wethouder Van As ging met de kinderen in gesprek over afval. Tot verbazing van de kinderen blijkt een plastic flesje dat op straat wordt gegooid nog twintig jaar rond te zwerven voordat het is afgebroken. Van As legde uit dat het daarom belangrijk is om al het afval netjes in de afvalbak te gooien en het goed te scheiden. Veel afval is namelijk goed te gebruiken als grondstof om nieuwe producten te maken. De kinderen leerden welk afval in welke container hoort, en welke nieuwe producten er worden gemaakt van het gescheiden ingezamelde afval. Na afloop maakten de kinderen een kunstwerkje van zwerfvuil onder leiding van de begeleiders van de RIBW.

Mooi Schoon staat voor het voorkomen én het samen opruimen van zwerfvuil. Buurt- en sportverenigingen kunnen bijvoorbeeld gratis de bus of aanhanger van Mooi Schoon ter beschikking krijgen om hun eigen buurt op te schonen. Deze bus of aanhanger is uitgerust met alle middelen die nodig zijn om aan de slag te kunnen, zoals bezems, afvalgrijpers, vuilniszakken, handschoen en veiligheidshesjes.

Kijk voor meer informatie of voor het aanmelden van een opschoon actie op www.mooi-schoon.nl.

 

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 18 uur geleden