Politie zoekt dieven van babyvoeding

112

IJsselmuiden - De afgelopen maanden werd op verschillende plekken in het land blikken babyvoeding van het merk Nutrilon gestolen bij supermarkten en drogisterijen. Ook de schappen van de C1000 in IJsselmuiden werden leeggehaald. De politie heeft bewakingsbeelden van deze diefstallen en is op zoek naar mensen die de dieven herkennen.

De politie vermoedt dat de pakken Nutrilon door de dieven verscheept worden naar China, waar veel vraag is naar babyvoeding sinds er schadelijke stoffen in de lokaal aangeboden producten aangetroffen zijn.
De dieven reizen heel het land door om hun buit te bemachtigen. In de winkel hanteren zij vervolgens een weinig gesofisticeerde methode. Ze laden simpelweg hun boodschappentas vol en lopen de winkel weer uit, soms langs de kassa, soms via de ingang.
In juli en augustus werden enkele van deze diefstallen in Hasselt, Deventer, IJsselmuiden en Zwolle vastgelegd op bewakingsbeelden. De politie vermoedt dat het in alle gevallen om dezelfde groep gaat en roept mensen die deze mannen herkennen, op zich te melden. Ook mensen die meer kunnen vertellen over de (huidige of voormalige) verblijfplaats(en) van deze mannen worden verzocht zich te melden via 0800-7000. Klik hier voor de videobeelden.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50