Afbeelding

?Neurofeedback biedt meer orde, rust en structuur'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ronald van Akkeren van RVA is in januari 2006 begonnen met een praktijk voor neurofeedback in Zwolle. Hij heeft in de afgelopen acht jaar talloze kinderen, jongeren en volwassenen kunnen helpen met klachten als ADHD, ADD, dyslexie, autisme, burnout, depressie, angsten, slapeloosheid, hoofdpijn en vermoeidheid.

?Het geeft me veel voldoening als ik zie dat door neurofeedback jarenlange problemen bij volwassenen blijvend verdwijnen, leerprestaties van kinderen en jongeren aanzienlijk omhoog gaan en ze met medicatie kunnen stoppen. Tijdens de neurofeedbacksessies wordt de balans van de hersenritmes hersteld. Dit betekent dat er meer orde, structuur en rust komt in de hersenactiviteiten. Men wordt creatiever en gaat verstandelijk en gevoelsmatig beter begrijpen. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en een helderder denken. Bovendien kan men zich beter concentreren, wordt men rustiger, is men minder snel gestrest en ervaart men meer energie. Kinderen, jongeren en volwassenen ervaren meestal na vijftien behandelingen aanzienlijke verbetering.?

Jannie: depressie en alcoholverslaving

?Mijn naam is Jannie, 67 jaar. Ik heb een lastige jeugd gehad en heb er sinds mijn zeventiende levensjaar depressies en alcoholverslaving aan overgehouden. Sinds mijn veertigste heb ik allerlei reguliere en alternatieve therapieën gevolgd om van mijn depressies af te komen. Niets hielp blijvend. Na de eerste vier neurofeedback behandelingen was ik zó moe dat ik amper de ene stap voor de andere kon zetten. Dat werd beter, ik kreeg ruimte van binnen, vertrouwen in een blijvende oplossing, ik werd weer blij, rustig en actiever in het dagelijkse leven.

Kijk voor meer informatie op de website www.rva-neurocoaching.nl, of bel: (038) 468 02 20.

 

 

 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden