Afbeelding

Gratis overgewicht & obesitas event

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Obesitaspoli houdt op donderdag 9 oktober een gratis overgewicht- & obesitasevent in het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland 10 in Zwolle. Deze informatiemarkt is een bron van informatie voor mensen die worstelen met hun gewicht of meer informatie willen over (de aanpak van) overgewicht of obesitas.

Patiënten en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op dit event. Ze kunnen er onder andere speeddaten met patiënten die een behandeling in teamverband hebben gevolgd of zijn geopereerd. Bovendien is er een ?meet & greet' met gespecialiseerde internisten, chirurgen, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen en verpleegkundige coaches. Zo leggen de chirurgen bezoekers alles uit rondom de zin en onzin van een operatie die leidt tot een maagverkleining, internisten vertellen over het belang van een uitgebreide analyse van de gezondheid en een aanpak van overgewicht in teamverband en fysiotherapeuten informeren over goed begeleid bewegen. Diëtisten vertellen hoe zij kunnen helpen om niet meer terug te vallen naar het oude gewicht (jojo-effect). Psychologen kunnen vertellen waarom het veranderen van gedrag zo belangrijk is en verpleegkundige coaches infomeren over het programma van Obestaspoli.

Verder kan men het suikergehalte in het bloed laten testen, er is een diëtetiek, er zijn tips over gezond en lekker koken, er is een conditietest en er wordt een animatiefilm van bariatrische kijkoperaties afgespeeld. Er is speciale aandacht voor programma's voor kinderen met overgewicht en informatie over zwangerschapsproblemen bij overgewicht. Obesitaspoli wil mensen met ernstig overgewicht helpen weer op gezond gewicht te komen.

Kijk voor meer informatie of aanmelding onder ?overgewicht- & obesitasevent' op: www.obesitaspoli.com, bel (0320) 27 77 70 of mail naar: coach@obesitaspoli.com.